Modigt ledarskap

Är det tecken på svaghet om man ändrar sig?

Jan 25, 2023

Får man ändra sig?

Är det tecken på svaghet om man ändrar sig? Eller på visdom?

I slutet av förra året blåste det upp till debattstorm om hybridarbete, distansarbete och fysiskt-på-plats-arbete. Diskussionen engagerade mig inte (jag jobbar ju mest ”havifrån” ☺️) – men jag inser nu att jag tog intryck.

För jag har gått ifrån att tänka antingen-eller till både-och💡

Under pandemin höll jag några superlyckade Dare to Lead™ program digitalt. När världen sedan öppnade upp, längtade jag så efter det fysiska mötet att det inte ens föll mig in att ha med inslag av online-lärande.

Debatten fick mig att tänka till och reflektera över allt som varit riktigt BRA med det digitala. Jag frågade tidigare deltagare vad de tyckt. Mitt nätverk gav mig värdefull input. Som att distansutbildning underlättar enormt för deltagare som inte bor i Stockholm. Och att det är skönt att få smälta alla insikter och kunskap över en längre tidsperiod.

De fick mig att tänka om.

Ja, jag ändrade mig!

Fast jag redan gått ut med vårens datum och hade några anmälda deltagare, så insåg jag att utbildningen skulle bli bättre om jag ändrade upplägget. Att Dare to Lead™ skulle bli bättre i en mix-variant.

Både-och istället för antingen-eller.

Det svåra var att fråga de redan anmälda deltagarna om de var ok med ändrat upplägg. Tänk om de skulle tycka att jag var flaxig och ogenomtänkt…

En deltagare blev överlycklig. Han bor i Norrland och behöver nu bara göra EN resa ner till Stockholm istället för två. En Stockholmsbaserad deltagare reflekterade högt tillsammans med mig kring för- och nackdelar och landade i att det nya upplägget skulle leda till högre kvalitet.

Så nu testar vi att ta det finaste från två världar – den fysiska och den digitala – och skapa det bästa Dare to Lead™ programmet ever 🌟💫✨

Ja, för det ÄR ok att ändra sig!

När man får nya perspektiv och ny erfarenhet måste man vara beredd att tänka om.

Det kan kännas sårbart – men är definitivt inte ett tecken på svaghet. Snarare ett tecken på visdom, öppen inställning och mod.

Blir du nyfiken på det nya både-och-upplägget på Mod att leda – Dare to Lead™? Här hittar du mer info

Vad känner du när du ändrar dig?

 

 

Hur kan vi då hålla kontakten och lära av varandra?

Connecta med mig på LinkedIn och joina mitt nätverk på Instagram. Här delar jag inspiration och verktyg för att hjälpa dig kliva fram som den modiga ledare du är.

Gå med i vår modiga community på Facebook där vi möts, lär oss av varandra och pratar om våra erfarenheter av modigt ledarskap 

Connecta med mig!

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!