Modigt ledarskap

Att leva i ovisshet 🌋

Jan 17, 2024

Island med sin råa vulkaniska urkraft har lärt mig att leva i och med ovisshet. Uppvuxen på denna vindpinade ö i Atlanten, vet jag att naturens krafter inte går att tygla. Man lär sig att acceptera och anpassa sig. 

För människorna i Grindavik är ovissheten nu monumental. De vet inte om de kommer ha ett hem eller en arbetsplats att återvända till. Eller om allt begravs i lava.

Häromdan pratade jag med en bekant från Grindavik som var uppgiven: ”Jag orkar inte leva i detta limbo längre, jag vill bara få ett avslut. Hellre ett Worst Case Scenario än att leva i denna ständiga ovisshet.” 

Kan du känna igen dig i att vara så obekväm med ovissheten att du hellre ser att det värsta tänkbara sker än att inte veta hur det kommer gå? 
 
”Þetta reddast!” – det ordnar sig, är en ledstjärna för de flesta Islänningar.

Ja, på något vis "löser" det sig… bara inte på det vis vi hade tänkt. 

 

 

Hur kan vi då hålla kontakten och lära av varandra?

Connecta med mig på LinkedIn och joina mitt nätverk på Instagram. Här delar jag inspiration och verktyg för att hjälpa dig kliva fram som den modiga ledare du är.

Gå med i vår modiga community på Facebook där vi möts, lär oss av varandra och pratar om våra erfarenheter av modigt ledarskap 

Connecta med mig!

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!