Modigt ledarskap

På'n igen... efter motgångar?

Feb 15, 2024

Hoppa upp på hästen igen🐴

Du har säkert fått höra denna klämkäcka fras nån gång när du magplaskat ordentligt eller misslyckats med något… 

På’n igen, bara!

 

Hjälper det? Funkar det som en strategi för att resa sig efter motgångar?

I arbetet med min bok om Mod att möta motgångar (som kommer ut på Liber förlag till hösten) har jag djupdykt i forskning om hur man kan resa sig efter misslyckanden på jobbet. 

Så, vad säger studierna? Jo, det verkar vara hjälpsamt att försöka på nytt OM man också tar med sig lärdomar från det som gick snett. 

Nyckeln till att kunna tillgodogöra sig erfarenheten är att våga stanna upp och reflektera – både över sitt eget agerande och det som hände i situationen.  

 

Mitt uppe i ett av mina tuffaste misslyckanden i karriären – ett affärssamarbete som kraschade – kunde jag inte föreställa mig att jag nånsin skulle vilja ingå samarbeten igen. Jag kände mig bränd…

När en bekant – i all välmening – sa: ”Du kommer hitta en ny och mycket bättre samarbetspartner!” skrattade jag bara uppgivet.

 

Nu är jag dock redo att hoppa upp på samarbetshästen igen. Med värdefulla erfarenheter från det tidigare haveriet, går jag in med både öppna ögon och öppet hjärta.  

Vet inte om det blir i galopp, skritt eller kanske tölt… 

… men det känns jättespännande att få prova olika samarbetsvägar med kollegorna på Add Insight, som är svensk partner till Dr Amy Edmondsons The Fearless Organization Scan. 

I april och maj bjuder vi gemensamt in till ledarutvecklingsprogrammet Mod att leda – Dare to Lead™ 🌟 Klockren kollaboration, då modigt ledarskap och psykologisk trygghet är två sidor av samma mynt. 

 

 

Hur kan vi då hålla kontakten och lära av varandra?

Connecta med mig på LinkedIn och joina mitt nätverk på Instagram. Här delar jag inspiration och verktyg för att hjälpa dig kliva fram som den modiga ledare du är.

Gå med i vår modiga community på Facebook där vi möts, lär oss av varandra och pratar om våra erfarenheter av modigt ledarskap 

Connecta med mig!

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!