Modigt ledarskap

Utmaningen att leva som vi lär

Feb 01, 2024

What the hell? I thought I knew this. I research this stuff. Why couldn’t I see it?

 

Välkomsthälsningen till Dr Brené Browns nya community visar varför det ibland är en utmaning att leva som vi lär. 

Sedan 2019 har jag varit en av Dr Brené Browns certifierade Dare to Lead™ facilitatorer – och haft förmånen att vägleda ett hundratal chefer och ledare genom detta forskningsbaserade ledarutvecklingsprogram. 

Genom att arbeta med Brené har jag vuxit och utvecklats… vågat brottas med sårbarheten, vågat möta motgångar och tagit många modiga samtal. 

Men jag har också med en viss sorg observerat hur Brené fjärmat sig från vår facilitator-grupp. En mur har byggts upp över tid.

Nu kliver Brené fram och berättar om sin kamp! Om hur hon gradvis förlorade kontakten med sig själv och sin inre visdom: 

”Outside of my awareness, I slowly traded my strong back, soft front, and wild heart for a guarded back, a defended front, and an armored heart. […] I became intensely self-protective and hyper-focused on creating as much certainty as I could in a world that felt completely out of control.” 

 

Vi är nog många som kan känna igen oss i behovet av att försöka skapa en känsla av kontroll i en oviss och galen värld. 

Men kontroll är en illusion. Och modigt ledarskap handlar om att vara ok med att inte veta, att inte ha alla svar – och kliva fram fastän utgången är oviss.

Brené Brown visar oss hur det modiga ledarskapet är en resa med kringelikrokar. Det bygger på färdigheter som ständigt behöver praktiseras och utvecklas. 

 

Hur gör du för att gå från insikt till handling? 

 

 

Hur kan vi då hålla kontakten och lära av varandra?

Connecta med mig på LinkedIn och joina mitt nätverk på Instagram. Här delar jag inspiration och verktyg för att hjälpa dig kliva fram som den modiga ledare du är.

Gå med i vår modiga community på Facebook där vi möts, lär oss av varandra och pratar om våra erfarenheter av modigt ledarskap 

Connecta med mig!

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!