Modigt ledarskap

Medelmåttig eller banbrytande bok om ledarskap?

Aug 25, 2022

Jag skriver en medelmåttig bok om ledarskap…

…eller så skriver jag en helt banbrytande bästsäljande bok om ledarskap.

Jag vet inte vad det blir, men jag skriver iallafall!

I flera år har jag haft denna bok inom mig. Och en massa fixa idéer om vad jag bara måste göra först – innan jag kan börja skriva. Det kallas visst prokrastinering!

Jag ”måste” bara först:

✍🏽 Gå en skrivarkurs.
📚 Testa olika skrivprogram till datorn för att ha ordning på alla texter.
🪴 Ha en härlig skrivarlya med färgglada kuddar och gröna växter.
🏛 Hitta ett förlag som vill ge ut min bok.
🙋🏻 Skaffa mig lite mer erfarenhet…

Efter år av uppskjutarbeteende frågade jag mig själv: Vad är viktigast… Att jag skriver den där banbrytande bästsäljande ledarskapsboken?Eller att jag skriver min ledarskapsbok? Som kanske blir medelmåttig – eller kanske riktigt bra.

Min dröm är ju att skriva en bok och den enda boken jag KAN skriva är den jag faktiskt skriver.

Även om den kanske blir medelmåttig.

Så skönt att kapitulera inför det faktum att det blir vad det blir. Det har gett mig så mycket kreativ skaparkraft att släppa tanken på resultatet. Friheten att skriva utifrån glädje och känsla gör att jag hamnar i FLOW!

Och sen det blir det vad det blir… 
Jag kan ju inte påverka vad du kommer tycka om boken när du har den i din hand 📕

Känner du igen dig i att skjuta upp saker som du verkligen VILL göra?

Jag tror att det kan vara så att vi skyddar oss mot sårbarheten det innebär att kliva in i den modiga arenan genom att (omedvetet) tänka: ”Om jag inte skriver boken/ söker jobbet/ startar företaget/ [fyll i din dröm] så kan jag fortsätta leva i tron att NÄR jag gör det, så kommer det bli fantastiskt framgångsrikt!”

Nu kliver jag in i sårbarhetens arena och berättar för er att jag GÖR det jag drömt om. Även om det finns en risk att jag får titta medelmåttigheten i vitögat. Men en bok som aldrig blir skriven kan iallafall omöjligt bli en banbrytande bestseller 😉🌟✨

 

Hur kan vi då hålla kontakten och lära av varandra?

Connecta med mig på LinkedIn och joina mitt nätverk på Instagram. Här delar jag inspiration och verktyg för att hjälpa dig kliva fram som den modiga ledare du är.

Gå med i vår modiga community på Facebook där vi möts, lär oss av varandra och pratar om våra erfarenheter av modigt ledarskap 

Connecta med mig!

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!