Modigt ledarskap

MODIGA FÖRETAG & ORGANISATIONER

Nov 16, 2021

Mod att möta motgångar.

Flera företag och organisationer som jag jobbar med, bygger aktivt en kultur där det är ok att göra misstag (och prata om känslor!) – och där man kan prata öppet om sina misslyckanden och motgångar. 

Några exempel: På Tenant & Partner träffas anställda på Fuck Up Fridays och delar med sig av veckans felsteg och magplask; En av våra stora livsmedelskedjor bjuder in till Fail Fika där människor pratar öppet och lättsamt om sina misslyckanden. 

Varför? Jo, modiga organisationer som vill ha innovation och nytänkande, vet att modiga medarbetare också kommer falla ibland. Och då måste det finnas en process för att resa sig igen – och dra gemensamma lärdomar. 

När vi känner att det är tryggt att prata om våra ”fails” utan att bli dömda av andra (eller döma oss själva…) lär vi oss och utvecklas. 

 

Dr Brené Browns forskning visar att det är mycket SKAM kopplad till misslyckanden och motgångar. Och skammen tål inte dagsljus! Så genom att prata om det jobbiga som hänt, kan vi utvecklas istället för att lagra obehagliga känslor i kroppen. 

 

Hur gör ni i era organisationer för att få till gemensamt lärande och utveckling utifrån motgångar och misslyckanden?

Hur kan vi då hålla kontakten och lära av varandra?

Connecta med mig på LinkedIn och joina mitt nätverk på Instagram. Här delar jag inspiration och verktyg för att hjälpa dig kliva fram som den modiga ledare du är.

Gå med i vår modiga community på Facebook där vi möts, lär oss av varandra och pratar om våra erfarenheter av modigt ledarskap 

Connecta med mig!

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!