Modigt ledarskap

MOD SMITTAR

Oct 06, 2021

Mod smittar!

När du är modig och kliver fram, så hjälper du också människorna omkring dig att visa mod. Jag har upplevt det själv. När jag sett människor i min närhet kliva ut på ”arenan”, ta plats och bjuda på sig själva, har det gett mig kraft och mod att också kliva fram. 

 

För mod smittar verkligen! Varje gång du väljer mod framför bekvämlighet, gör du alla omkring dig lite bättre och världen liten modigare.

 

Låt oss översätta smittometaforen till organisationskontexten. Där kan du – genom att i handling visa mod – få med dig den kritiska massa av modiga ledare som behövs för att lägga grunden till en modig företagskultur. En kultur där ”rustning” varken är nödvändig eller belönas. Utan, där du kan komma till jobbet som den ledare du ÄR.

 

Dr Brené Browns forskning visar ju att det inte är rädslan som står i vägen för modigt ledarskap. Det som står i vägen är vårt sätt att skydda oss när vi blir obekväma eller rädda för att visa vår sårbarhet. Det Brené Brown kallar för ”rustningen” – en tung sköld som hindrar oss ifrån att vara den modigaste versionen av oss själva. 

  Vill du släppa rustningen och bli sedd?

  Vill du kliva fram som den modiga ledare du ÄR? 

  Vill du vara med och starta en ny (och bättre…) epidemi? Mod-epidemin?

 

Modiga hälsningar,

Loa

 

Hur kan vi då hålla kontakten och lära av varandra?

Connecta med mig på LinkedIn och joina mitt nätverk på Instagram. Här delar jag inspiration och verktyg för att hjälpa dig kliva fram som den modiga ledare du är.

Gå med i vår modiga community på Facebook där vi möts, lär oss av varandra och pratar om våra erfarenheter av modigt ledarskap 

Connecta med mig!

Modigt ledarskap i din inbox!

Få tips, stöd och inspiration att våga kliva fram som den ledare du är!

Mod att leda från hjärtat helt enkelt!